Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği

Program

Thinking of living in london city?

Everyone should live in a london city at least once.

Konuşmacılar

Ali Babacan
Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, 4 Nisan 1967'de Ankara'da doğdu. Babasının adı Hilmi, annesinin adı Güner'dir. İşletmeci ve Endüstri Mühendisi; Orta Doğu Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümünü birincilikle bitirdi. Yüksek lisansını ABD'de Northwestern Üniversitesi Kellogg School of Management'de İşletme Dalında tamamladı. ABD'de finans sektörünün üst düzey yöneticilerine danışmanlık yapan özel bir şirkette çalıştı. Ankara'da ticaretle uğraştı. Adalet ve Kalkınma Partisi Kurucu Üyesi oldu. 22 ve 23. Dönem Ankara Milletvekili seçildi. 58 ve 59. Hükümetlerde Devlet Bakanlığı görevini yürüttü. Avrupa Birliği ile müzakereleri yürütmek üzere Başmüzakereci olarak atandı. 60. Hükümette Dışişleri Bakanı olarak görev yaptı. Hükümette yapılan değişiklik sonrasında Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı olarak görev aldı. 61. Hükümette Başbakan Yardımcılığı görevine getirildi. Çok iyi derecede İngilizce bilen Babacan, evli ve 3 çocuk babasıdır.
Muharrem Yılmaz
TKYD Yönetim Kurulu Başkanı 1957 yılında Bursa'nın Karacabey ilçesinde doğan Muharrem YILMAZ, ortaöğrenimini Galatasaray Lisesi'nde tamamladıktan sonra, 1980 yılında Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü'nden mezun oldu. Üniversite yıllarından itibaren SÜTAŞ'ta çalışmaya başlayan Yılmaz, 1989 yılında genel müdürlüğe atandı. 2005 yılında SÜTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı olan Muharrem YILMAZ, bu görevinin yanı sıra SÜTAŞ İcra Kurulu Başkanlığı’nı da yürütmektedir. 1999 - 2002 tarihleri arasında Türkiye Genç İşadamları Derneği TÜGİAD’ın Yönetim Kurulu Başkanı olan Muharrem Yılmaz 2000 - 2002 yılları arasında da Avrupa Genç İşadamları Dernekleri Konfederasyonu (YES for EUROPE) Başkan Yardımcılığı görevini üstlendi. Halen Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Üyesi, Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) Başkan Yardımcısı olan Muharrem Yılmaz evli ve bir çocuk babasıdır.
Ümit Boyner
TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı 1963'te İstanbul'da doğan Nazlı Ümit Boyner, Üniversite eğitimini Ekonomi üzerine 1985'te University of Rochester'da tamamladı. 1985 yılında Chemical Mitsui Bank'ta iş hayatına başlayan Boyner, iki yıl süren bankacılığın ardından altı yıl çeşitli şirketlerde Finansman Yöneticisi olarak çalıştı. 1996'da Boyner Grubu'nun, Holdingleşme Stratejisi ile birlikte Finansmandan Sorumlu Başkan Yardımcısı olarak görev aldı. 2002 yılında ağırlıklı olarak Finansman ve Yatırım Konularından Sorumlu Yönetim Kurulu Üyeliği'ne atandı. TÜSİAD'da 2005 yılında Dış Tanıtım Komisyonu'ndan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi, 2007 yılında Başkan Yardımcısı oldu. Ayrıca KAGİDER'de Kurucu Üye ve dört yıl Başkan Yardımcılığı görevini üstlendi. Özel Sektör Gönüllüleri Derneği'nde iki yıl Başkanlık yaptı. Ümit Boyner aynı zamanda TINA ( Sualtı Arkeoloji Vakfı), TEGV ve Tohum Otizm Vakfı'nda Mütevelli Heyeti Üyesi olup, 2008'den bu yana Carnegie Endowment for International Peace, Ortadoğu Bölümü - Danışma Kurulu Üyesi olarak görev yapmaktadır. Ümit Boyner, evli ve iki çocuk annesidir. İngilizce ve Fransızca bilmektedir.
Prof. Dr. Vedat Akgiray
Sermaye Piyasası Kurulu Başkanı 1980 yılında Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü’nden mezun oldu. 1985’te doktorasını ABD’de Syracuse Üniversitesi’nde tamamladıktan sonra, Clarkson Üniversitesi ve Boğaziçi Üniversitesi’nde öğretim üyeliği yaptı. 2000 yılında Profesör ünvanı alan Akgiray, çok sayıda uluslararası yayına sahiptir. SPK Başkanı Prof. Dr. Vedat Akgiray, SPK Başkanı olarak atandığı sırada Boğaziçi İşletme Bölümü Finans Anabilimdalı Başkanı olarak görevini yürütmekteydi. Nisan 2009 tarihinden beri Prof.Dr. Vedat Akgiray, SPK Başkanı olarak görevini sürdürüyor.
Dr. İbrahim Turhan
İstanbul Menkul Kıymetler Borsası Başkanı Dr. Mustafa İbrahim Turhan 1968 yılında İzmir’de doğdu. Orta öğrenimini Galatasaray Lisesi’nde 1987 yılında (birincilikle) tamamladı ve aynı yıl Boğaziçi Üniversitesi İ.İ.B.F. İşletme Bölümünü (birincilikle) kazandı. Marmara Üniversitesi Bankacılık ve Sigortacılık Enstitüsü Uluslararası Bankacılık yüksek lisansını "Kamu Kesimi Açıklarının Makroekonomik Sonuçları ve Türkiye’de Bankacılık Kesimi Üzerinde Etkileri” konulu tez ile, Bankacılık doktorasını da "Finansal Krizler ve Reel Sektör Üzerindeki Etkileri: Türkiye Örneği” konulu tez ile tamamlayan Turhan, bu dönemde aynı kurumda öğretim elemanı olarak görev yaptı. Marmara Üniversitesi Rektörlüğü Araştırma Fonu tarafından desteklenen sosyal bilimler mega projesi çerçevesinde resmi olarak davet edildiği Cenevre Üniversitesi Institut Européen (IEUG) ve Loughborough Üniversitesi Banking Centre bünyesinde araştırmacı olarak bulundu. 2001 yılında Yardımcı Doçent unvanıyla Yeditepe Üniversitesi’nde öğretim üyeliğine başlayan Turhan, bu kurumda Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü ile Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik Bölümü başkanlığı yaptı. Yine aynı üniversitede Meslek Yüksekokulu ve Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürlüğü görevlerini yürüttü. Birçok Türkçe süreli yayında finansal iktisat ve politik iktisat alanında yayınları bulunan ve kitap editörlüğü de yapan Turhan, bankacılık, finans ve finans teknolojileri alanında faaliyet gösteren süreli yayınlarda yayın danışmanı, yazı işleri müdürü ve yayın yönetmeni olarak çalıştı. İstanbul Bilgi, Marmara, İstanbul Ticaret ve Kadir Has Üniversitelerinde uluslararası finansal piyasalar ve kurumlar, finansal kuruluşlarda stratejik planlama ve yönetim, bankacılık teorisi ve politikası ile merkez bankacılığı alanlarında ders veren Turhan 2004’e kadar Beykent Üniversitesi İİBF’nde yarı zamanlı öğretim üyesi olarak görev yaptı. 1 Nisan 2004 tarihinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Banka Meclisi üyeliğine, 7 Haziran 2006 tarihinde Para Politikası Kurulu üyeliğine seçilen Dr. M. İbrahim Turhan, 8 Mayıs 2008 tarihinde Başkan Yardımcısı olarak atandı. Dr. M. İbrahim Turhan, Kiel Enstitüsü bünyesinde faaliyet gösteren Küresel Ekonomi Sempozyumu'nun Liderler Grubu ve Danışma Kurulu üyesidir. Ayrıca London School of Economics and Political Sciences (LSE) Avrupa Enstitüsü bünyesinde kurulan Çağdaş Türk Çalışmaları Kürsüsünde TCMB adına danışma kurulu üyeliğini sürdürmektedir. Dr. M. İbrahim Turhan’ın uluslararası hakemli dergilerde Türkiye ekonomisi, finansal iktisat ve iktisat politikası alanlarında yayımlanmış makaleleri de vardır.
Artunç Kocabalkan
CNBC-e Genel Yayın Yönetmeni Yardımcısı 1992 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümünden mezun oldu. 1993- 2000 yılları arasında bankacılık sektöründe çalıştı. 2005 yılında Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi Bölümünden master derecesi aldı. Marmara Üniversitesi Bankacılık Doktora Programında tez çalışmasını sürdürmekte olan Artunç Kocabalkan 2000 Eylül ayında CNBC-e’nin kuruluşuyla kanala katıldı ve halen CNBC-e’de Genel Yayın Yönetmen Yardımcılığı görevini yürütmektedir.
Arzuhan Doğan Yalçındağ
Doğan TV Holding A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, öğrenimini sırasıyla İstanbul Saint-Michel Lisesi, Boğaziçi Üniversitesi Sosyoloji bölümü ve Londra'da Amerikan Üniversitesi İşletme bölümünde tamamlamıştır. 1990-1993 yıllarında Milpa A.Ş. bünyesinde, Alman Quelle firması ile birlikte Mail Order şirketini kurmuş ve yönetmiştir. 1994-1995 yılları arasında Alternatif Bank'ın kuruluş çalışmalarına katılmış ve bankanın faaliyete geçmesiyle beraber Yönetim Kurulu'nda yer almıştır. 1995-1996 yılları arasında Milliyet Dergi Grubu'nun yönetiminde göreve başlamış ve Finans Bölümü'nün sorumluluğunu üstlenmiştir. 1996-2005 yılları arasında Kanal D televizyonunun çeşitli birimlerinde çalışmış, 2005 yılında Doğan TV İcra Kurulu başkanlığını ve Doğan Holding Yönetim Kurulu üyeliğini üstlenmiştir. Bu görevlerini Doğan Holding ve Doğan Yayın Holding Yönetim Kurulu başkanlığını üstlenene kadar sürdürmüştür. Arzuhan Doğan Yalçındağ, bugün Doğan TV Holding A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini sürdürmektedir. Doğan Yalçındağ, 2007-2010 yılları arasında Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği'nin (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanlığını yürütmüştür. Yalçındağ, TÜSİAD'ın tarihindeki ilk kadın başkandır. Başkanlık görevini devrettikten sonra, TÜSİAD Başkanlar Konseyi üyesi olarak çalışmalarını sürdürmektedir.
Tayfun Bayazıt
TÜSİAD Başkan Yardımcısı TKYD Yönetim Kurulu Üyesi Makine Mühendisliği lisans eğitimi sonrasında Columbia Üniversitesi Finans ve Uluslararası İlişkiler alanlarında yüksek lisans (MBA) derecesi alan Bayazıt, bankacılık kariyerine Citibank’ta başladı. Daha sonra 13 yıl Çukurova Grubu bünyesinde Yapı Kredi, Interbank ve Banque de Commerce et de Placement S.A. İsviçre’de üst düzey yöneticilik görevlerinde bulundu. 2001 yılında Dışbank İcra Başkanlığını üstlendi. 2007 yılında Yapı Kredi’ye (Uni Credit ve Koç Grubu ortaklığı) Murahhas Üye ve Genel Müdür olarak geri döndü ve 2009 yılında Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini üslendi. Bayazıt Yapı Kredi’deki görevinden Ağustos 2011’de hâlihazırda Başkanlığını yürüttüğü "Bayazıt Danışmanlık Hizmetleri” şirketini kurmak için ayrıldı. TÜSİAD (Türk Sanayicileri ve İş Adamları Derneği) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığını yürüten Bayazıt, TEGV (T. Eğitim Gönüllüleri Vakfı), TKYD (T. Kurumsal Yönetim Derneği) gibi çeşitli sivil toplum kuruluşlarında da aktif görevler üstlenmektedir
Cem Kozlu
Coca Cola İçecek Yönetim Kurulu Üyesi Amerika Birleşik Devletleri, Ohio’da National Cash Register Co. Pazarlama Uzmanı olarak başladığı kariyerine İsviçre Cenevre’de Procter&Gamble Pazarlama Müdürlüğü, Komili Pazarlama ve Dış Ticaret Genel Müdürlüğü ve Komili Holding İcra Direktörlüğü görevleri ile devam etti. 1988-1991 yılları arasında Türk Hava Yolları Genel Müdürlüğü ve Yönetim Kurulu Başkanlığı, 1990’da Avrupa Havayolları Birliği (AEA) Başkanlığı görevlerinde bulundu. 1991-1995 döneminde milletvekili olarak, 1997-2003 yılları arasında da THY Yönetim Kurulu Başkanı olarak kamu hizmetini sürdürdü. 1996 yılından bu yana Coca-Cola şirketinde farklı görevlerde bulunan Dr. Kozlu halen Coca-Cola şirketinde danışman olarak görev yapmaktadır.
Bülent Eczacıbaşı
Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı İstanbul’da, 1949 yılında doğan Bülent Eczacıbaşı, İstanbul Alman Lisesi’ni bitirdikten sonra yüksek öğrenimini Londra Üniversitesi’nde sürdürdü ve ABD’de Massachusetts Institute of Technology’den kimya mühendisliği dalında master derecesi aldı. Çalışma yaşamına 1974 yılında Eczacıbaşı Holding’de başlayan Bülent Eczacıbaşı, Topluluğun çeşitli kuruluşlarında yönetim görevlerinde bulundu. 1991-1993 yıllarında TÜSİAD (Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği) Yönetim Kurulu Başkanlığı, 1997-2001 yıllarında TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi Başkanlığı, 1993-1997 yıllarında ise TESEV (Türkiye Ekonomik ve Sosyal Etüdler Vakfı) Kurucu Yönetim Kurulu Başkanlığı, 2000-2008 yıllarında İlaç Endüstrisi İşverenler Sendikası Yönetim Kurulu Başkanlığı yaptı. Halen Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı olan Bülent Eczacıbaşı, TÜSİAD’ın Onursal Başkanı, İlaç Endüstrisi İşverenler Sendikası’nın Onursal Başkanı, İstanbul Modern Sanat Müzesi’ni bünyesinde bulunduran İstanbul Modern Sanat Vakfı’nın Mütevelli Heyeti Başkanı, İKSV (İstanbul Kültür Sanat Vakfı) Yönetim Kurulu Başkanı ve Avrupa Sanayicileri Yuvarlak Masası (ERT- European Round Table of Industrialists) üyesidir.
Sani Şener
TAV Havalimanları İşletmecilik AŞ CEO 1997 yılında TAV Havalimanları Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve İcra Kurulu Başkanı olarak atandı. 1977 yılında Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Makine Mühendisliği Bölümü’nden mezun olan Şener, 1979 yılında İngiltere’de Sussex Üniversitesi’nde akışkanlar mekaniği üzerine yüksek lisans yaptı. Türk mühendisliğinin uluslararası düzeyde gelişimine katkılarından dolayı KTÜ Makina Mühendisliği Fakültesi tarafından Onur Doktorası’na layık görüldü. TAV Havalimanları Holding öncesinde birçok ulusal ve uluslararası projede, proje müdürlüğünden genel müdürlüğe kadar çeşitli görevler üstlendi. Airports Council International (ACI) Europe’da Yönetim Kurulu Üyesi’dir.
Dr. Yılmaz Argüden
TKYD Danışma Kurulu Üyesi Dr. Yılmaz Argüden, kurumları geleceğe hazırlama çalışmaları, geliştirdiği yaratıcı ve yenilikçi yönetim stratejileri ve toplumsal katkıları ile tanınan ARGE Danışmanlık'ın Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı yürütmektedir. Deneyimleri özel sektörden, kamu sektörüne ve uluslararası kuruluşlara; sivil toplum örgütlerinden, akademik hayata kadar geniş bir yelpazeyi kapsamaktadır. 2005 yılından beri dünyanın önde gelen yatırım bankalarından Rothschild'in Türkiye Danışmanlığı görevini üstlenmiştir. 2007 yılından itibaren yine Rothchild Türkiye'nin Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürütmektedir. Çeşitli kuruluşların yönetim kurullarında görev alan Dr. Argüden, deneyimlerini 20’yi aşkın kitabıyla, çeşitli gazete ve dergilerdeki köşe yazılarıyla ve Boğaziçi Üniversitesi’nde ve Koç Üniversitesi MBA programında strateji dersi vererek paylaşmaktadır.
Hüseyin Erkan
Hüseyin Erkan, lisans öğrenimini İktisat ve Uluslararası İşletme dalında New York Üniversitesi Stern İşletme Fakültesi’nde 1981’de, yüksek lisans öğreninimi yine aynı üniversitede Uluslararası İşletme ve Finans alanında 1984’te tamamladı. MBA tez çalışmasını New York’ta Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı’nda (UNDP) "UNDP Fonu Kur Riski Yönetimi” konusunda yaptı.Hüseyin Erkan, İMKB’de görev yaptığı süre boyunca, Türk-Japon İş Konseyi Yönetim Kurulu üyesi, İMKB’nin KOBİ’lerin finansmanı ve gelişmekte olan borsalar için en iyi uygulamalar konusunda OECD ile yürüttüğü projelerin Eş Direktörü, Avrasya Borsalar Federasyonu (FEAS), International Organisation of Securities Commissioners (IOSCO) ve Dünya Borsalar Federasyonu (WFE) nezdinde İMKB temsilcisi, Balkanlardaki borsalara yönelik bir işbirliği projesi olan Güneydoğu Avrupa İşbirliği İnisiyatifi’nin (SECI) Eş Proje Direktörü gibi ilave sorumluluklar üstlendi. Erkan ayrıca, İKT (İslam Konferansı Teşkilatı) kapsamında, İslam ülkelerinin borsaları arasında işbirliği sağlanmasını amaçlayan İKT Üye Ülke Borsaları Forumu’nun oluşturulmasında öncü rol oynadı.
Stilpon Nestor
Nestor Advisors Managing Director and Senior Partner Mart 2002’den beri şirket yönetimi, özelleştirme, borç ödeme güçlüğü ve şirketlerin yeniden yapılandırılması görevi ile birlikte OECD’de Şirket İşleri Bölümü’nün başkanlığını yürütmektedir. Söz konusu ilkelerin anlaşılması ve yerel çevrelerde bunların uygulanması yönünde, yeni ortaya çıkan piyasalar dâhil, tüm dünya genelinde çalışma yürütmüştür. Uluslararası kurumsal yatırımcılarla, hükümetlerle ve borsalarla birlikte çalışmış, borç ödeme güçlüğü ile ilgili reform politikaları ve özelleştirmelerin tasarlanması noktasında bir dizi yeni piyasa yöneticilerine danışmanlık hizmeti vermiştir.
Philip Armstrong
Global Corporate Governance Forum Head Philip Armstrong merkezi Washington DC’de bulunan Global Corporate Governance Forum'un başkanlığını yürütmektedir. Forum, gelişmekte olan ülkelerdeki ve yeni piyasalardaki şirket yönetimi pratiklerini ve kurumsal yönetim uygulamalarını geliştirmeleri yönünde teşvik etmek için Dünya Bankası Grubu ile OECD desteğinde faaliyetlerini sürdürmektedir. Philip Armstrong ayrıca Güney Afrika'da şirket yönetim konusunda birçok firmada yöneticilik yapmaktadır.
Dominik Bark
Zurich Sigorta Orta Doğu ve Afrika Yönetici Sorumluluk ve Finansal Riskler Bölge Müdürü Zurich Sigorta Orta Doğu ve Afrika Yönetici Sorumluluk ve Finansal Riskler Bölge Müdürü olarak çalışan Dominik Bark, iş hayatına 2006 yılında American International Group (AIG)’de başlamıştır. 2010 yılında Dubai’de Orta Doğu, Afrika, Rusya, Türkiye ve Hindistan'ı kapsayan bölgenin, Finansal Kuruluşlardan sorumlu Bölge Müdürü olarak atanmış ve bu görevde finansal kuruluş portföy yönetimi ekiplerini yönetmiştir. Dominik, MBA ve Finans ve Bankacılık alanında uzmanlık, derecesi ve Almanya'daki Oestrich-Winkel European Business School (EBS)'den Girişimcilik derecesine sahiptir.
Doç. Dr. Yakup Ergincan
Merkezi Kayıt Kuruluşu Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Marmara Üniversitesi İngilizce İşletme bölümünden lisans (1990), Marmara Üniversitesi İngilizce Muhasebe-Finansman dalından yüksek lisans (1995) ve University of Michigan Business School’dan MBA derecesi (1998) aldıktan sonra Doktorasını Marmara Üniversitesi Bankacılık Anabilim Dalında tamamladı (2001). Dünya Bankası (Washington, 1997) ve PricewaterhouseCoopers’da (Detroit, 1997) staj yaptı. Marmara Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümünde Asistanlık yaptıktan sonra (1990), Sermaye Piyasası Kurulu Denetleme Dairesinde Uzman ve Başuzman olarak çalıştı (1991-2002). 2002-2008 yılları arasında Kaydi Sistem Müdürü ve Genel Müdür Yardımcısı olarak çalıştığı Merkezi Kayıt Kuruluşu A.Ş.’nde 2008 yılından itibaren Genel Müdür ve Yönetim Kurulu üyesi olarak görev almaktadır.
Prof. Mervyn E. King
Global Reporting Initiative (GRI) Yönetim Kurulu Başkanı Güney Afrika Yüksek Mahkemesi Baş Danışmanı ve eski yargıcıdır. Johannesburg, Londra ve Lüxemburg borsası'nda yer alan birçok kuruluşun direktörlüğünü yapmış ve Yönetim Kurullarında görev almıştır. "King Committee on Corporate Governance Başkanlığı”, Advertising Standarts Authority Başkanlığı ve Securities Regulation Panel üyeliği görevlerini yürütmektedir. Commonwealth Association of Corporate Governance Başkanlığı, International Corporate Governance Network yöneticiliği ve kurumsal yönetim konusunda Dünya Bankası Özel Sektör Danışma Kurulu Üyeliği görevlerini yapmıştır. Güney Afrika Üniversitesi Ekonomi ve İşletme Bilimleri kürsüsünde profesör olarak görev almaktadır. Kurumsal Yönetim konusunda bugüne dek 28 ülkede danışmanlık yapmış, konferanslar vermiştir ve birçok ödüle sahiptir. King'in kaleme aldığı Dünyanın Geçici Bekçileri adlı kitap 2010 yılında TKYD yayınlarından çıkmıştır.
Michael Weiss
A.T. Kearney Türkiye Yönetici Ortağı Almanya’daki J.W.G Üniversitesi’nden mezun olan Michael Weiss, bankacılık tecrübesinin ardından 1998 yılında uluslararası yönetim danışmanlık şirketi A.T. Kearney’e katıldı. 13 yıl boyunca Avrupa’da özellikle gelişmekte olan ülke piyasalarında önemli projeler yöneten Weiss bu süre dahilinde kurumsal yönetim, büyük çaplı dönüşüm ve pazarda yeniden konumlanma, birleşme ve satın almalar ve büyüme stratejileri konularında çalıştı. Türkiye’de banka, telekomünikasyon, perakende, ilaç ve enerji sektörlerinde kurumsal yönetim organlarını doğrudan dahil eden ve dönüşümlerine önemli katkı sağlayan projeleri yürüten Weiss, yönetim konusunda önde gelen dergilerde yazılar yazmış ve Avrupa’da konferanslara konuşmacı olarak katılmıştır.

Sponsorluk Broşürü

Thinking of living in london city?

Everyone should live in a london city at least once.

II. Kurumsal Yönetim Ödülleri

II. Kurumsal Yönetim Ödülleri
 
En Yüksek Nota Sahip Kuruluş: Türkiye Sınai Kalkınma Bankası (TSKB) A.Ş.
 
En Yüksek Nota Sahip 2. Kuruluş: TAV Havalimanları Holding A.Ş.
 
En Yüksek Nota Sahip 3 Kuruluş: Doğan Yayın Holding
 
İMKB Kurumsal Yönetim Endeksi’nde 2011 Yılında Notunu En Çok Arttıran Kuruluş: Turcas Petrol A.Ş.
 
Yönetim Kurulu Kategorisinde En Yüksek Nota Sahip Kuruluş: İş Yatırım Menkul Değerler A.Ş.
 
En Yüksek Nota Sahip Halka Açık Olmayan Kuruluş: Lider Faktoring Hizmetleri A.Ş.
 
 
 
 
Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği tarafından hazırlanan “Kurumsal Yönetim Ödülleri Projesi” konu ile ilgili bilinirlik yaratmayı ve iyi uygulamaları tanıtmayı amaçlamaktadır. Projenin ilk aşamasında “İMKB Kurumsal Yönetim Endeksi”nde yer alan şirketler kapsama alınmaktadır.
 
Kurumsal Yönetim Endeksi hakkında
 
İMKB Kurumsal Yönetim Endeksi (XKURY), Kurumsal Yönetim İlkeleri’ni uygulayan şirketlerin dahil edildiği endekstir. Endeksin amacı, hisse senetleri İMKB pazarlarında (Gözaltı Pazarı hariç) işlem gören ve kurumsal yönetim ilkelerine uyum notu 10 üzerinden en az 6 olan şirketlerin fiyat ve getiri performansının ölçülmesidir. Kurumsal Yönetim İlkelerine uyum notu, SPK tarafından belirlenmiş derecelendirme kuruluşları listesinde bulunan derecelendirme kuruluşlarınca, şirketin tüm kurumsal yönetim ilkelerine bir bütün olarak uyumuna ilişkin yapılan değerlendirme sonucunda verilmektedir.
 
Kurumsal Yönetim Endeksi’nin hesaplanmasına, Kurumsal Yönetim derecelendirme notu 10 üzerinden en az 6 olan 5 şirketin Borsa’ya bildirilmesini takiben 31.08.2007 tarihinde başlanmıştır. Endeks başlangıç değeri, 29.08.2007 tarihindeki 48.082,17’dir.İMKB Kurumsal Yönetim Endeksi kapsamındaki şirketlerin derecelendirme notlarına, şirketlerin Kamuyu Aydınlatma Platformu’ndaki açıklamalarından ulaşılabilmektedir.
 
İMKB Kurumsal Yönetim Endeksi Genelgesi’ne http://www.imkb.gov.tr/data/Genelge/gn2008292.pdf adresinden ulaşılabilir.
 
Kurumsal Yönetim Derecelendirmesi
 
Kurumsal Yönetim Endeksi’nde işlem görmek isteyen şirketler SPK tarafından lisanslandırılan derecelendirme kuruluşları tarafından “Kurumsal Yönetim Derecelendirme”si alarak IMKB’ye bildirmektedirler. Derecelendirme 4 ana başlık altında yapılmaktadır;
 
1. Pay sahipleri (%25 ağırlık ile)
 
2. Kamuyu aydınlatma ve şeffaflık (%35 ağırlık ile)
 
3. Menfaat sahipleri (%15 ağırlık ile)
 
4. Yönetim Kurulu (%25 ağırlık ile)Ödül metodolojisi
 
Her yıl Ocak ayında düzenlenmesi planlanan ödül sürecinde ilk değerlendirme, 31 Aralık 2010 tarihi itibarı ile Kurumsal Yönetim Endeksi’ndeki şirketlerin sahip oldukları derecelendirme notları dikkate alınarak yapılmıştır.
 
 
I. Kurumsal Yönetim Ödülleri Hakkında

Zirve 2012 Medya Raporu

Thinking of living in london city?

Everyone should live in a london city at least once.