Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği (TKYD) ve Etik ve İtibar Derneği (TEİD) işbirliğinde düzenlenen “Kurumsal Yönetim Seminerleri”nin 39’uncusu, Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED), Dünya Gazetesi, International Finance Corporation (IFC) ve İş Yatırım Menkul Değerler A.Ş.’nin destekleri ile Konya’da düzenlendi.

Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği’nin StratejiCo. işbirliğiyle hazırladığı “Konya Kurumsal Yönetim Algı Araştırması” Konya Sanayi Odası ev sahipliğinde düzenlenen panelde katılımcılarla paylaşıldı. “Yarın Kim Ayakta Kalacak?“ başlıklı panelde kurumsal yönetim, sürdürülebilirlik ve etik uygulamaları hazırlanan araştırma raporu çerçevesinde tartışıldı.

Panel öncesinde Karatay Üniversitesi’nde bir seminer, Konyalı medya mensupları ile öğle yemeği ve özel sektör katılımcıları etik uygulamalar konusunda özel bir oturum düzenlendi. Toplantının açılış konuşmasını yapan Konya Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Mustafa Veli Tekelioğlu ülkelerin, şirketlerin küresel kırılganlıklardan çıkış yolu aradığı, yarın ne olacak diye düşündüğü bu dönemde kimin ayakta kalacağını anlamak için, bugünü iyi okumak gerektiğini belirtti. 

Panel: “Yarın Kim Ayakta Kalacak?”

Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve StratejiCo. Kurucu Ortağı Selim Oktar’ın moderatörlüğünü üstlendiği panele; Dünya Gazetesi Yazarı Rüştü Bozkurt, Güvensan Gıda Tarım A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Güvenek, Etik ve İtibar Derneği (TEİD) Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Öncer ve İş Yatırım Kurumsal Finansman-Borçlanma Araçları Müdür Yardımcısı Mehmet Kaya panelist olarak katıldı.

Konya’da yapılan çalışmaların en önemli sonuçlardan biri; Konya iş dünyasının kurumsal yönetimin ulusal ve uluslararası normları konusunda bilgi sahibi oldukları ancak yaşadıkları toplum, aile kültürü ve geleneksel iş yapış ilkelerinden taviz vermemek konusunda azami gayret sarf ettikleri oldu. Konya’da kurumsal yönetim ile ilgili farkındalık seviyesinin ailede kuşak geçişlerinin artmasıyla beraber yükseldiği ancak bu farkındalığın ailenin bütün bireyleri tarafından benimsenmediği ve şirketlerin iş yapma kültürlerinin büyük ölçüde etkilenmediği tespit edildi. 

Konya Kurumsal Yönetim Algı Araştırması Raporuna buradan ulaşabilirsiniz. 

Kurumsal Yönetim Seminerleri Konya programına buradan ulaşabilirsiniz.