Eğitim, Sayın Fikret Sebilcioğlu’nun (TKYD Yönetim Kurulu Üyesi) “Aile Şirketleri ve Kurumsal Yönetim” konulu sunumuyla başladı. Sunum, Sayın Av. Aydın Buğra İlter’in (TKYD Yönetim Kurulu Üyesi) Aile Anayasası hakkındaki görüşlerini belirtmesi ve Aile Anayasası’nın hukuki geçerliliği hakkındaki konuşmalarıyla devam etti. Sayın Mustafa Doğrusoy (TKYD Üyesi, MD Yönetim ve Strateji Danışmanlık, Kurucu Ortak) başarılı bir aile anayasası oluşturmak için neler yapılması gerektiği ile ilgili bilgiler paylaştı. 
 
Öğleden sonra yapılan eş zamanlı çalıştaylarda katılımcılar iki gruba ayrıldı. Bir grup, Sayın Mustafa Doğrusoy ve Sayın Evren Sezer ile Aile Anayasası oluşturmaya nereden başlanacağının sorusunun yanıtını ararken; diğer grup, Sayın Güray Karacar (TKYD Genel Sekreteri) ve Sayın Av. Aydın Buğra ilter ile Aile Anayasası oluşturulduktan sonra nasıl ilerleneceği sorusunun yanıtını tartıştı.
 
Eğitim, çalıştaylar sonucunda ortaya çıkan fikirler ışığında, Sayın Mustafa Doğrusoy ve Sayın Evren Sezer’in (TKYD Üyesi, Deloitte Türkiye, Ortak) danışmalığında örnek bir Aile Anayasası oluşturularak sona erdi.