European Confederation of Directors Association (ecoDa)’nın ICGN ve INSEAD işbirliğinde geliştirdiği European Board Diploma kıta Avrupasındaki şirketlerin yönetim kurulu üyeleri için geniş bir içeriği katılımcılara sunuyor. Alanlarında uzman, farklı ülkelerden eğitmenlerin yer aldığı diploma programı opsiyonel modüller ile birlikte 5 gün sürüyor ve programın sonunda katılımcıların bilgilerini ölçmeye yönelik bir test yer alıyor. 

Farklı ülkelerdeki kurumsal yönetim modellerini daha iyi anlamaya  ve  en iyi uygulamaları tanıtmayı hedefleyen modüllerin yanı sıra siber güvenlik, yönetim kurulu üyelerinin sorumluluk ve roller, sürdürülebilirlik stratejileri, denetim, risk yönetimi gibi konular gerçek vaka analizleri ve simülasyonlar ile ele alınıyor. 

Programın Türkiye’den ilk katılımcısı TKYD Genel Sekreteri Güray Karacar oldu. Yılda 2 kez düzenlenen programın Mart ve Nisan aylarında Brüksel’de düzenlenen bölümüne katılan Karacar ecoDa European Board Diploma sahibi oldu.

Bu deneyimin sağlayacağı katkı ile TKYD uluslararası kurumsal yönetim ağlarıyla entegrasyonunu ve ileri seviye eğitim programlarını bir adım daha ileri taşıyacak. ecoDa European Board Diploma Programı, TKYD’nin yürüttüğü Yönetim Kurulu Üyeliği Gelişim Programı mezunlarına da sunulacak özel katılım imkanı ile program mezunlarımıza da özel fırsatları sunuyor olacak. 

Programa Türkiye’den daha fazla katılımcının yer alması ve bu sayede global şirketlerin yönetim kurullarında daha fazla Türk’ün yer alması TKYD’nin gelecek dönemdeki hedefleri arasında yer alıyor.