XV. Uluslararası Kurumsal Yönetim Zirvesi “II. Yüzyılda Başarının Anahtarı: Kurumsal Yönetim” Yenibiriş Ana Sponsorluğunda Gerçekleşti

Sunuculuğunu Özlem Gürses’in yaptığı XV. Uluslararası Kurumsal Yönetim Zirvesi’nin ana teması, “II. Yüzyılda Başarının Anahtarı: Kurumsal Yönetim” oldu.

Gazeteci ve Sunucu Özlem Gürses

Açılış konuşmalarını Derneğimiz Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Tamer Saka ve SPK Başkanı İbrahim Ömer Gönül yaptı. Zirvenin kapanış konuşmasını ise TÜSİAD Başkanı Orhan Turan gerçekleştirdi.

TKYD Başkanı Dr. Tamer Saka                                                                 SPK Başkanı İbrahim Ömer Gönül

TKYD Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Tamer Saka, “Eski yönetim alışkanlıklarında ısrar ederek ileri gitmemiz mümkün değil” derken, SPK Başkanı İbrahim Ömer Gönül de kurumsal yönetim anlayışının arttığına ve halka açılan şirketlerin kurumsallaşmasını hızlandırdığına dikkat çekti. Kapanış konuşmasını yapan TÜSİAD Başkanı Orhan Turan ise kurumların yönetiminde değişimi gerçekleştirebilen ülkelerin uluslararası rekabette ayakta kalacaklarının altını çizdi.

TÜSİAD Başkanı Orhan Turan

Tarihçi-Yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı “Cumhuriyetin İlk Kurumsal Yönetim Eseri Olarak Nutuk” başlıklı konuşması ile zirvenin özel konuşmacısı oldu.

Tarihçi-Yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı ve Nasıl Bir Ekonomi Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Güldağ

OECD Sermaye Piyasaları ve Finansal Kuruluşlar Dairesi Başkanı Serdar Çelik “Küresel Dönüşümler Işığında Güncellenen G20/OECD Kurumsal Yönetim İlkeleri”, Türkiye Raporu Direktörü ve TKYD Ekonomi Danışmanı Can Selçuki “Dünya ve Türkiye Ekonomisinde Son Gelişmeler”,  Yenibiriş Yönetici Ortağı Uğur Karaboğa “İnsan Kaynaklarına Yeni Bakış” ve  The Quartus Yönetim Kurulu Başkanı Tanyer Sönmezer “Dördüncü Yönetici: Her Sanayi Devrimi Kendi Yöneticisini Arar” başlıklı oturumlarda deneyimlerini katılımcılarla paylaştılar.

Resim 1

Serdar Çelik

Resim 2

Can Selçuki

Resim 3

Uğur Karaboğa

Resim 4

Tanyer Sönmezer

“TKYD’nin 20 Yıllık Hikayesi”, “Globalde ve Türkiye’de ESG Yaklaşımlarına Kurumsal Yönetim Açısından Bakış”, “Yönetim Kurulu Üyesi Bakış Açısıyla Türkiye Kurumsal Yönetim Pusulası” ve “II. Yüzyılın Türk İş İnsanları ile Kurumsal Yönetime Bakış” başlıklı panellerde panelistlerimiz ve katılımcılarımızın sorularıyla birlikte kurumsal yönetim anlayışını tüm yönleriyle ele aldık.

Resim 1

Panel #1: TKYD’nin 20 Yıllık Hikayesi

Resim 2

Panel #2: Globalde ve Türkiye’de ESG Yaklaşımlarına Kurumsal Yönetim Açısından Bakış

Resim 3

Panel #3: Yönetim Kurulu Üyesi Bakış Açısıyla Türkiye Kurumsal Yönetim Pusulası

Resim 4

Panel #4: II. Yüzyılın Türk İş İnsanları ile Kurumsal Yönetime Bakış

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

StratejiCo. Genel Müdürü Başak Çevik ve ERA Kurucu Ortağı Elvan Oktar, “Deprem Sürecinde Kurumsal Yönetim Deneyimi Araştırması” başlıklı araştırma raporunun çıktılarını dinleyicilerle paylaştı.

     StratejiCo. Genel Müdürü Başak Çevik                                                                   ERA Kurucu Ortağı Elvan Oktar

XV. Uluslararası Kurumsal Yönetim Zirvesi’nde bizlerle birlikte olan tüm konuşmacılarımıza, katılımcılarımıza ve sponsorlarımıza teşekkür ederiz.

XV. Uluslararası Kurumsal Yönetim Zirvesi’nin tüm gün programına buradan ulaşabilirsiniz.

XV. Uluslararası Kurumsal Yönetim Zirvesi’nin tüm gün video kaydına buradan ulaşabilirsiniz.