Derneğimizin her yıl geleneksel olarak düzenlediği Üye Buluşması 05 Ekim 2023 tarihinde TSKB Cennet Bahçesi’nde düzenlendi.

Derneğimizin Üye Buluşması, Başkanımız Dr. Tamer Saka’nın, TKYD Yönetim Kurulu Üyesi ve TSKB Genel Müdürü Murat Bilgiç’in, TİSK Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol’un ve BCG Türkiye Ülke Müdürü ve Yönetici Ortağı Gözde Yalazi Özbek’in açılış konuşmaları ile başladı. Açılış konuşmaları sırasında TKYD ve TİSK iş birliği, TKYD ve BCG Türkiye iş birliği protokolleri de imzalandı.

Şirketlerin Kurumsal Yönetim Kapasitelerinin Artırılması Gerekli

Açılış konuşmasını gerçekleştiren TKYD Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Tamer Saka, 2003 yılından itibaren faaliyetlerini yürüttüklerini belirterek, “Kurumsal yönetimin yalnızca şirketlere değil tüm Türkiye’ye büyük fayda sağlayacağı fikrinden hareketle faaliyetlerimizi yürütüyor, Derneğimize yeni katılan yeni üyelerimizle birlikte bu anlayışı yaymaya devam ediyoruz. TKYD’nin üyeleriyle birlikte kurumsal yönetimin ülkemizdeki gelişimine hep birlikte katkı sunuyoruz. Bu kapsamda şirketlerin kurumsal yönetim kapasitelerinin artırılması, yönetim süreçlerinin çağın gereklerine uygun olarak meydana getirilmesi, finansmana erişimlerinin kolaylaştırılması ve kamuoyunun bilgilendirilmesine yönelik kapsamlı çalışmalar yürütüyoruz.

Şirketlerin Sürdürülebilir Bir Yapıya Sahip Olmalarını Hedefleyerek Büyüyoruz

Türkiye’nin kalkınması için bu yönde faaliyet gösteren bütün kurumlarımızın sağlam temellere oturması, ‘başarılı bir kurumsal yönetim yapısı’ oluşturabilmelerinden geçiyor. TKYD olarak, kurumsal yönetimin; karar alma mekanizmalarında, yönetim kurulu toplantılarında ve kurumların tüm kademelerinde sağlıklı bir biçimde uygulanmasını kapsayan davranışsal yönetim alanında henüz kat etmemiz gereken uzun bir yolumuz olduğuna inanıyoruz. Derneğimizin üyeleri ve yeni katılan üyelerimizle birlikte şirketlerin güçlü ve sürdürülebilir bir yapıya sahip olmalarını hedefleyerek büyümeye devam ediyoruz.

İçinde Bulunduğumuz Ekosistem İçin Harekete Geçmemiz Gerekiyor

Kurumsal yönetim yalnızca şirketlerimiz için değil ülkemiz için de gereklidir. Eğer biz ülkemize yatırım çekmek istiyorsak hukuki altyapıları, şirketler üzerindeki düzenlemeleri ve teşvik sistemlerini muhakkak düzenlemeliyiz. Bunu da ancak kurumsal yönetimi hem devlet hem de şirket yönetimlerinde etkin bir şekilde uygulayarak başarabiliriz. 2024 yılında da kurumsal yönetim anlayışı doğrultusunda şirketlere destek vermeye devam edeceğiz. Kurumsal yönetim anlayışını ülkemiz geneline yaymak, bu kavramı yaşatmak ve her daim canlı tutmak zorundayız. Vakit kaybetmeden hem kurumlarımız ve paydaşlarımız hem de içinde bulunduğumuz ekosistem için harekete geçmemiz gerekiyor.” şeklinde konuştu.

Gazeteci Mete Belovacıklı, Türkiye Raporu Direktörü ve TKYD Ekonomi Danışmanı Can Selçuki, Nasıl Bir Ekonomi Gazetesi Genel Koordinatörü ve Köşe Yazarı Vahap Munyar Türk iş dünyasının gündemi üzerine bir sohbet gerçekleştirdi.