HALKA AÇIK ŞİRKETLERDE YÖNETİM KURULU ÜYELERİNİN YETKİNLİĞİ DAHA ÇOK ÖNEM KAZANIYOR

Halka açık anonim ortaklıklarda yönetim kurulu üyelerinin eğitim ve sertifikasyonu, Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği (TKYD) ve TÜSİAD’ın girişimiyle dernek üyeleri ve temsilcilerinin katılımıyla oluşturulan ortak Çalışma Grubu’nda ele alındı. Konuya ilişkin oluşan görüşler, Sermaye Piyasası Kurulu’ndan uzman katılımıyla 22 Aralık 2022 tarihinde düzenlenen bir panelle katılımcılara aktarıldı.

Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği (TKYD) ve TÜSİAD’ın girişimiyle dernek üyeleri ve temsilcilerinin katılımıyla oluşturulan ortak Çalışma Grubu’nda oluşan görüşler, düzenlenen bir panelle kamuoyu ile paylaşıldı.  “Halka Açık Anonim Ortaklıklarda Yönetim Kurulu Üyelerinin Eğitim ve Sertifikasyonu” başlıklı panelde, halka açık anonim ortaklıklarda yönetim kurulu üyelerinin eğitim ve sertifikasyonunun, yönetim kurulu üyelerinin yetkinliği bağlamında kurumsal yönetimin çerçevesi içerisinde yer aldığına dikkat çekildi.

Eğitim ve sertifikasyon kavramlarının kapsamı, yurtdışı uygulamaları, uygulamanın hangi yöntemle yürütüleceği, serbesti ve sorumluluk tercihleri, bağımsız yönetim kurulu üyeleriyle bağlantılı değerlendirmelerin, halka açık anonim ortaklıkların yönetim anlayışının geleceğini belirleyecek önemde olduğu vurgulandı.  

Panel, TÜSİAD Sermaye Piyasaları Çalışma Grubu Üyesi, AG Anadolu Grubu Denetim Koordinatör Yardımcısı Erhan Fatih Anlar’ın moderatörlüğünde gerçekleşti. Panele konuşmacı olarak, Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği (TKYD) Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Tamer Saka, TKYD Sermaye Piyasası Çalışma Grubu Başkanı Bilkent Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Çağlar Manavgat, Sermaye Piyasası Kurulu Ortaklıklar Finansmanı Dairesi Grup Başkanı Dr. Hale Oruç ve TÜSİAD Sermaye Piyasaları Çalışma Grubu Başkanı ve Koç Holding Finans Koordinatörü Nevin İmamoğlu İpek katıldı.