Değerli Üyelerimiz ve Paydaşlarımız,

Yönetim kurulları, şirketlerin ‘geleceğini’ belirliyor. ‘Gelecek’ kavramı, çok anlamlı. Zira kurul, şirketin yarın ne yapacağına da karar veriyor, o kararın temelindeki vizyonla; nerede ve nasıl bir şirket olacağına da… Gelecek inşa edilirken, kararların alındığı masada; cinsiyet eşitliğinin, çeşitliğin sağlanması ve tüm üyeleriyle sağlanan zengin bir yetenek setinin varlığı, şirketlerin sürdürülebilir başarısında belirleyici rol oynuyor. Doğru oluşturulmuş, güçlü yönetim kurulları; daha önce olduğu gibi bugün de kurumsal yönetim süreçlerinin şirketlerde başarıyla uygulamasının hatta kurum kültürü haline gelmesinin en güçlü garantörü olarak öne çıkıyor.

Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği (TKYD) olarak, MY Executive ile yaptığımız iş birliği sonucunda hazırladığımız ‘Yönetim Kurullarının Güçlendirilmesi Programı’ bu gerçekler üzerine kuruldu. Kurumsal yönetim anlayışının ülkemizde gelişmesi ve en iyi uygulamalarıyla hayata geçirilmesi, bu projenin temelini oluşturdu.

İki bölümden oluşan projemizde, ‘Bağımsız Üye Yerleştirme Programı’ başladı. Şirketlerin yönetim kurullarında eksik gördükleri yetenek setlerini bağımsız üyelerle gidermelerine destek olmak amacıyla hazırladığımız Bağımsız Üye Yerleştirme Programı, MY Executive tecrübesiyle ve teknik altyapısı kullanılarak yönetilecek. Şirket yönetiminde kritik bilgi, birikim, tecrübe ve yetenek setlerine sahip, bütün bunların yanı sıra networkleriyle de Türkiye’nin en güçlü insan kaynağının yer aldığı, bağımsız yönetim kurulu üyesi havuzundan faydalanabileceksiniz. Genel olarak program hakkında bilgi almak ve bağımsız üye arayışınız için web sayfamızı ziyaret edebilirsiniz. Ayrıca profesyonel yöneticilerin de bu programa aday olarak katılması bizim için büyük önem taşıyor. Bu nedenle profesyonel yöneticileri de web sayfamızı ziyaret ederek ilgili bölüm üzerinden resumelerini paylaşmaya davet ediyoruz. 

Projemizin ikinci bölümünü oluşturan ‘Yönetim Kurulu Üyeliği Mentorluk ve Geliştirme Programı’ ile ilgili çalışmalarımız sürüyor. Bu konudaki gelişmeleri en kısa zamanda sizlerle paylaşacağız.

Şirketlerin kurumsal yönetime geçiş sürecine liderlik eden yönetim kurullarının güçlendirilmesi için başlattığımız projemizin, tüm iş dünyasına ve ülkemiz ekonomisine katkı sağlamasını diliyoruz.