Koronavirüs salgını gündemiyle işletmelerin dayanıklılığını ve dönüşümünü desteklemek amacıyla TÜRKONFED, TKYD ve EBRD ortaklığındaki “Covid-19 Zamanında Dönüşüm” webinarı 3 Kasım 2020 Salı günü saat 14.00’da çevrim içi olarak zoom üzerinden yoğun katılımla gerçekleşti.

Etkinliğe, EBRD Kurumsal Dönüşüm Birimi Başkanı ve Direktörü Ilir Fani moderatörlük yaparken, açılış konuşmaları; EBRD Türkiye Direktörü Arvid Tuerkner, TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan ve TKYD Yönetim Kurulu Başkanı Feyyaz Ünal tarafından yapıldı. McKinsey & Company Ortakları Tom Kolaja ve Onur Mumcu ile Türk Telekom Yönetim Kurulu Üyesi Aclan Acar ise etkinlikte konuk olarak yer aldılar.

İçinde bulunduğumuz dönemde güveni oluşturmak ve bir plan dahilinde bunun üzerine ısrarla gitmek oldukça önemli. Bu dönemi fırsat olarak görüp iş yapma şekillerimizi gözden geçirmeli, şirketlerimiz koruyucu önlemleri almalı ve şeffaf bilgi paylaşımdan vazgeçmemeliyiz. TKYD Başkanı Feyyaz Ünal’ın konuşmasında bahsettiği gibi: “İş dünyasının kuralları yeniden yazılıyor. Artık şirketlerin tarih sahnesinden silinmemek, geleceği güvenle inşa edebilmek için günümüz risklerini göz önünde bulundurmaları gerekiyor. Güveni oluşturmak çok zor ama kaybetmek çok kolay.”

TÜRKONFED, TKYD ve EBRD işbirliği ile gerçekleşen “Covid-19 Zamanında Dönüşüm” webinarında büyük şirketler odağında dönüşüm yönetimi, uluslararası finans kurumları perspektifiyle operasyonel değişim ve finansal yapılanma konuları detaylı olarak ele alındı.