Sermaye piyasalarının gelişen ihtiyaçlarına hizmet etmek üzere faaliyetlerde bulunan Sermaye Piyasası Lisanslama Sicil ve Eğitim Kuruluşu (SPL), Londra Menkul Kıymetler Borsası uygulayıcıları tarafından kurulan ve menkul kıymetler, yatırım, servet ve finansal planlama uzmanları için profesyonel bir kuruluş olan Chartered Institute For Securities & Investment (CISI) ile İş Birliği Mutabakatı imzaladı.

Söz konusu mutabakat kapsamında; CISI sertifikaları arasında yer alan Investment Operations Certificate ve Capital Markets Programme sertifikalarının sınavlarına ilişkin olarak; Sermaye Piyasası Faaliyetleri Düzey 3 Lisansı’na sahip olanlar ilgili sertifikaların kapsamında yer alan “UK Financial Regulation” sınavından muaf tutulacak. Bununla birlikte; muafiyet için belirlenmiş ücretin ödenmesi gerekmekte. Mutabakata konu sınav muafiyetine ek olarak; ilk kez sınava girecek adaylar CISI üyeliğinden kaynaklanan faydalara (CISI’ın uzaktan eğitim modülleri ve “The Review” adlı dergisi vb.) erişim imkânı veren 12 aylık CISI öğrenci üyeliğine hak kazanacak

Diğer taraftan; Ülkemiz finans sektörünü düzenlemek ve denetlemekten sorumlu olan kamu kurumlarından T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı, Sermaye Piyasası Kurulu, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu çalışanlarına da anılan mutabakat ile destek verilmesi sağlandı. Buna göre, ilgili kamu kurumlarının çalışanlarından mutabakata konu CISI sertifikalarının sınavlarına girmek isteyenlerden; “Sertifika Kayıt Ücreti” alınmayacak ve ilgili sertifikaların kapsamındaki sınavların ücretlerinde %25 indirim sağlanacak.

SPL tarafından yapılan duyuruda; iş birliği kapsamında yer alan sertifikalara ilişkin muafiyet ve desteklerden yararlanmak isteyen adayların başvuru süreci ile ilgili detaylı bilgiye SPL’nin kurumsal internet sitesi (www.spl.com.tr) üzerinden erişebilecekleri belirtiliyor.