Eğitimlerimiz Devam Ediyor

Yönetim Kurulu Üyeliği İhtisas Programı 

TKYD’nin Yönetim Kurulu Üyeliği İhtisas Programı 8-9 Şubat 2019 tarihlerinde Point Otel’de düzenlendi. Programda; yönetim kurulunun yapısı ve yönetim kurulu üyelerinin konumu, yönetim kurulu seçim kriteleri-oryantasyon ve yönetim kurulu üyelerine sağlanan ücret ve yan haklar, doğru yönetim modelleri ve takım olma bilinci, yönetim kurulunda şirket stratejisinin oluşturulması ve benimsenmesi, yönetim kurulu üyelerinin hukuki görev ve sorumlulukları, risk yönetimi konuları kapsamlı olarak ele alındı. 

“Şirket Yöneticileri için Ekonomi Gündemini Okumak” Eğitimi 

“Şirket Yöneticileri İiçin Ekonomi Gündemini Okumak” konulu eğitim ekonomist Haluk Bürümcekçi katılımı ile 28 Şubat 2019 tarihinde düzenlendi. Programda; küresel ekonomi, Türkiye ekonomisi, büyüme hızı, Merkez Bankası’nın izlediği politika, kur ve faizlerin durumu gibi ekonomiye dair konular gündeme taşındı.

“Şirketler Topluluğunda İlişkili Taraf İşlemleri” Eğitimi Düzenlendi

Eğitim 21 Mart 2019 tarihinde Intercontinental Otel’de düzenlendi. KPMG Kıdemli Müdürü Dr. Selma Kurtay ve Sermaye Piyasası ve Kurumsal Yönetim Danışmanı Dr. Hatice Kara’nın konuşmacı olduğu eğitimde şirketler topluluğu ve ilişkili taraf işlemleri konuları ele alındı. 

“Yönetim Kurulu Toplantılarına İlişkin İyi Yönetim Uygulamaları” Eğitimi 

Yönetim Kurulu Toplantılarına İlişkin İyi Yönetim Uygulamaları” eğitimi 29 Mart 2019 tarihinde Intercontinental Otel’de düzenlendi. Eğitim konuşmacıları TKYD Yönetim Kurulu Üyesi ve Şişecem Genel Müdür Danışmanı Av. Nihal Mashaki ve Balcıoğlu Selçuk Akman Keki Avukatlık Ortaklığından Av. Yasemin Saris oldu. 

“Şirket Genel Sekreteri” Eğitimi 

Şirket Genel Sekreteri eğitimi 18 Nisan 2019 tarihinde Intercontinental Otel’de düzenlendi. Eğitimin konuşmacıları; TKYD Yönetim Kurulu Üyesi ve Ümit Yayla Avukatlık Bürosu Yönetici Ortağı Av. Ümit Yayla, TKYD Üyesi ve Kurum Artı Yönetici Ortağı Arzu Çakmakçıoğlu ve TKYD Yönetim Kurulu Üyesi, Şişecem Genel Müdür Danışmanı Av. Nihal Mashaki oldu. Eğitimde; şirket genel sekterinin kurumsal yönetim çerçevesinde yeri ve şirket içindeki önemi, görev ve sorumlulukları, sahip olması gereken özellikler ve  yetkinlikler, genel kurul ve yönetim kurulu toplantılarındaki görev ve sorumlulukları detaylı olarak ele alındı.