TKYD XII. Kurumsal Yönetim Zirvesi Başarı ile Gerçekleşti

Yenilikçi bir formatta düzenlediğimiz ve “Kurumsal Yönetimde” yeni konuları ele aldığımız “Değişim-Denge-Değer” temalı XII. Kurumsal Yönetim Zirvesi büyük bir ilgi ile 21 Şubat 2019 tarihinde Sabancı Center’da düzenledi.  Zirve iş ve ekonomi dünyasının önde gelen isimlerini bir araya getirdi.

Fotoğraflar, basın bülteni ve sunumlara www.kurumsalyonetimzirvesi.com adresinde ulaşabilirsiniz.

Zirvede yer alan konuşmacıların videolarına youtube kanalımız TKYDdernek üzerinden ulaşabilirsiniz.

IX. Kurumsal Yönetim Ödülleri Sahiplerini Buldu!

Kurumsal Yönetim Zirvesi kapsamında verilen ‘Kurumsal Yönetim Ödülleri’, 9’uncu kez sahiplerini buldu. Ödül töreninde, beş kategoride toplam 7 şirket ve 3 sivil toplum kuruluşuna (STK) ödülleri verildi.

Şirketlerin 2018 yılı içinde elde ettikleri ‘Kurumsal Yönetim Derecelendirme Notları’ temel alınarak yapılan değerlendirmeye göre, ‘En Yüksek Kurumsal Yönetim Derecelendirme Notu’nun sahibi, 97,02 puan ile Aksa Akrilik oldu. Ardından 96,41 puanla Doğuş Otomotiv ve 96,25 puanla TAV Havalimanları Holding geldi.

‘En Yüksek Kurumsal Yönetim Derecelendirme Notuna Sahip Halka Açık Olmayan Şirket’ kategorisinde 95,72 puan ile SÜTAŞ ‘Halka Açık Olmayan Aile Şirketi’; 96,20 puanla Garanti Emeklilik ise ‘Halka Açık Olmayan Finans Şirketi’ olarak ödüle layık bulundu. ‘Yönetim Kurulu’ kategorisinde En Yüksek Derecelendirme Notuna Sahip Şirket 97,55 puanla Türkiye Garanti Bankası; ‘Kurumsal Yönetim Endeksinde Son 1 Yılda Notunu En Çok Artıran Şirket’ ise 3,27 puan artış ile AG Anadolu Holding oldu.

En Yüksek Kurumsal Yönetim Derecelendirme Notuna Sahip İlk 3 STK ise 95 puanla Darüşşafaka Cemiyeti, 94.60 puan ile Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı ve 93 puan ile Türkiye İç Denetim Enstitüsü olarak sıralandı.