TKYD Eğitimleri; farklı konu ve konuşmacıları ile konuların ilgililerine fayda sunmaya devam ediyor.

Aile Şirketi Anayasalarında Hukuki Yaklaşımlar Eğitimi

“Aile Şirketi Anayasalarında Hukuki Yaklaşımlar” eğitimi 15 Mayıs 2018 tarihinde Intercontinental Otel’de düzenlendi. Eğitimin konuşmacıları; Beykent Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tekin Memiş, MTN Hukuk/GBL Alliance Başkan Yardımcısı Av. Arb. Umut Metin ve NKS Danışmanlık’tan Naciye Kurtuluş oldu. Eğitimde; Aile anayasasının şirketler hukukunda geçerliliği, şirketler topluluğunda aile anayasası uygulaması, aile anayasasında öngürülebilecek uyuşmazlık ve çözüm yöntemleri, başarılı bir aile anayasası nasıl oluşturulur konuları ele alındı. Eğitimin son bölümünde, katılımcılara aile anayasası uygulama örnekleri aktarıldı.

Kişisel Verilerin Korunması ve Kurumsal Yönetim Eğitimi

Kişisel Verilerin Korunması ve Kurumsal Yönetim Eğitimi 23 Mayıs 2018 tarihinde Avantgarde Otel’de düzenlendi. Eğitimin konuşmacıları; Hergüner Bilgen Özeke Avukatlık Ortaklığından Kıdemli Avukat Melike Gençalp ve Deloitte Türkiye Kıdemli Müdürü Cihan Vehbi Salihoğlu oldu. Av. Melike Gençalp; Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’na Uyumun Hukuki Boyutu ve Sürekliliğinin Sağlanması konusunu katılımcılara aktarırken, Cihan Vehbi Salihoğlu Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’na göre denetim konusunda katılımcıları bilgilendirdi.

Yönetim Kurulu Üyeliği İhtisas Programı

TKYD’nin Yönetim Kurulu Üyeliği İhtisas Programı 25-26 Mayıs 2018 tarihlerinde InterContinental Taksim Otel’de düzenlendi. Programda; yönetim kurulunun yapısı ve yönetim kurulu üyelerinin konumu, yönetim kurulu seçim kriteleri-oryantasyon ve yönetim kurulu üyelerine sağlanan ücret ve yan haklar, doğru yönetim modelleri ve takım olma bilinci, yönetim kurulunda şirket stratejisinin oluşturulması ve benimsenmesi, yönetim kurulu üyelerinin hukuki görev ve sorumlulukları, risk yönetimi konuları kapsamlı olarak ele alındı. 

” Yeni Yönetim Kurulu Üyeleri İçin Yönetim Kurulu Oryantasyonu Nasıl Olmalıdır? ” Eğitimi

“Yeni Yönetim Kurulu Üyeleri İçin Yönetim Kurulu Oryantasyonu Nasıl Olmalıdır?” Eğitim Programı 26 Haziran 2018 tarihinde InterContinental Otel’de düzenlendi. Programda; Şirketi ve Yönetim Kurulunu Tanımak, Kendine ve Şirkete Katma Değer Sağlamak, Yönetim Kurulu Üyelerinin Görev Yetki ve Sorumlulukları, Yönetim Kurulu Performans Değerlendirmesi, Ücretlendirme ve Sağlanan Mali Haklar konuları ele alındı.