Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası, Uluslararası Proje Finansmanı (PFI) kuruluşunun ‘Yılın Uluslararası Küresel Şirket’ ödülüne layık görüldü. Türkiye şu anda Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası’nın finansman projelerinde yatırım yaptığı birinci ülke konumunda. Böylelikle tarihinde ilk defa Banka’nın Türk portföyü Rus portföyünü geçerek birinciliğe çıkacak.

Duyuruda özellikle övgü gören Ankara Etlik Entegre Sağlık Kampüsü Projesi’nin 1.2 milyar € ve Efeler jeotermal projesinin 970 milyon € değerinde olacağı belirtildi. Ankara Etlik Entegre Sağlık Kampüsü Projesi, birçok kalkınma finans kuruluşu ile yerli ve yabancı ticari bankaların da aralarında bulunduğu kreditörlerin 18 yıl vadeyle finansman sağladığı ilk Türk projesi olma özelliği de taşıyor. Efeler jeotermal projesi ise Türkiye’nin en büyük ve Avrupa’nın en büyük ikinci jeotermal enerji santrali projesi olma özelliğine sahip.

Ödüller, 3 Şubat 2016 Çarşamba günü Londra’da sunulacak.

Detayları ekteki linkte bulabilirsiniz: http://www.ebrd.com/news/2016/project-finance-international-names-ebrd-global-multilateral-of-the-year.html