Kurumsal Yönetim Merkezi (CCG) ve Sürdürülebilir Kalkınma Merkezi tarafından düzenlenen Sürdürülebilirlik Zirvesi ile Türkiye’de çevre, toplum ve kurumsal yönetim alanlarındaki önde gelen fikir önderleri ve şirket yöneticileri bir araya geldi.

Kurumsal Yönetim Merkezi Başkanı Prof. Dr. Vedat Akgiray, Coca-Cola İçecek İcra Kurulu Üyesi Atilla Demir Yerlikaya ve Şekerbank T.A.Ş. Genel Müdürü Halit Yıldız’ın açılış konuşmalarıyla başlayan zirveye, paneller ve tekli oturumlarla devam edildi ve Sürdürülebilir Kalkınma Merkezi Başkanı Doç. Dr. Nilgün Cılız’ın gerçekleştirdiği kapanış konuşmasıyla sona erdi.

Prof. Dr. Vedat Akgiray; çevre, toplum ve kurumsal yönetim kavramlarının birbirlerinden ayrılmaz bir bütün olarak dünyanın gündeminde öne çıktığı bir dönemde geleceğin liderlerini ve bilim insanlarını yetiştirme misyonu olan bir kurum olarak sürdürülebilirliği en öncelikli konulardan biri olarak gördüklerini söyledi.

Coca Cola İçecek İcra Kurulu Üyesi  Atilla Demir YerliKaya’nın moderatörlüğünde düzenlenen “Raporlama: Hesap Verilebilirlik ve Şeffaflık” başlıklı panele; TKYD Genel Sekreteri Güray Karacar, TEİD Genel Sekreteri Tayfun Zaman, Anadolu Efes Kurumsal İletişim Direktörü Haluk Özdemir konuşmacı olarak katıldılar.

Coca-Cola İçecek ve Şekerbank desteği ile düzenlenen zirvede;  UN Global Compact Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Yılmaz Argüden,Sabancı Holding Çimento Grubu Başkanı Hakan Gürdal, Coca-Cola İçecek Türkiye Genel Müdürü Lisani Atasayan, UNDP Direktörü Hansın Doğan ve Borsa İstanbul Genel Müdür Yardımcısı Adnan Metin gibi alanında yetkin birçok isim konuştu.