Kuruluşların finansal ve finansal olmayan bilgilerini tek bir raporda bir araya getirerek, ortak standartları kullanmalarını amaçlayan entegre raporlama konusundaki gelişmeleri Türk iş dünyasına taşıma misyonunu yüklenen Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği (TKYD) tarafından Uluslararası Entegre Raporlama Konseyi üyelerinin katılımıyla ve Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği’nin desteğiyle 2 Aralık tarihinde İstanbul’da “Entegre Raporlama ve Değer Yaratma” konulu panel düzenlenmiştir.

Entegre Raporlamanın, yatırımcılar ve şirketler için öneminin tartışıldığı panele, Uluslararası Entegre Raporlama Konseyi (IIRC) Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Mervyn E. King, TSPB Yönetim Kurulu Başkanı ve TKYD Yönetim Kurulu Üyesi Sn. İlhami Koç, Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Sn. İbrahim Turan, Sermaye Piyasası Kurulu Başkan Yardımcısı Ayşegül Ekşit ve çok sayıda şirket yöneticisi katıldı.

Panele katılan Sercom Danışmanlık Kurucusu Elif Özkul Gökmen’in bu ay içinde yayınlanan “Entegre Raporlamaya Hazır Mıyız?” başlıklı yazısı panel hakkında bilgi verirken konu ile ilgili değerlendirmeleri de içermektedir. 

Gökmen’in görüşlerini aktardığı entegre raporlama hakkındaki yazısına aylık olarak çıkan Eko IQ dergisinden ve buradan ulaşabilirsiniz.