Şirketlerin yönetim kurullarını kadın direktörler aracılığıyla güçlendirmeyi amaçlayan “Bağımsız Kadın Direktörler Projesi” kapsamında,”II. Bağımsız Kadın Direktörler Konferansı” ve “Kadınlarla Güçlendirilmiş Yönetim Kurulu Ödülleri Töreni” 19 Kasım 2014 tarihinde düzenlendi.
 
Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Mehmet Göçmen’in açılış konuşmasını yapmasının ardından Başbakan Yardımcısı Sayın Ali Babacan ise özel mesaj videosu ile konferansa destek verdi. 
 
Konferansın ana tema konuşmasını Royal Bank of Scotland CEO’su Chris Sullivan gerçekleştirdi. Sabancı Üniversitesi Kurumsal Yönetim Forumu Direktörü Melsa Ararat’ın “Türkiye’de Halka Açık Şirketlerde Kadın Direktörler Raporu 2014”ü sunuşunun ardından, “Kadınlarla Güçlendirilmiş Yönetim Kurulu Ödülleri” sahiplerine verildi.
 
Sabancı Üniversitesi Kurumsal Yönetim Forumu, İsveç Konsolosluğu’nun finansal ve Egon Zehnder International Türkiye ofisinin stratejik desteği ile yürüttüğü “Bağımsız Kadın Direktörler Projesi” ile kadınların yönetim kurullarındaki konumunun güçlendirilmesini ve bu yolla yönetim kurullarının daha etkin çalışmasını hedefliyor. ‘Global Board Ready Women’ inisiyatifinin de kurucu üyesi olan proje kapsamında yönetim kurulunda görev almaya hazır nitelikte kadın direktör adaylarından oluşan veritabanı sürekli güncelleniyor ve yönetim kurullarında kadın direktörlere yer vermek isteyen şirketlere en uygun adaylar öneriliyor.